Va multumim pentru participare la campania „Doneaza si Tu! ”!!!

Va multumim pentru participare la campania „Doneaza si Tu! ”!!!

Peste 58 de persoane  au donat sânge  weekendul trecut, în cadrul centrului mobil  special amenajat in ElectroPutereParc , alături de Centrul  Regional de Transfuzie  Sanguină Craiova  și de Auchan . Acțiunea a făcut parte din campania „Doneaza si Tu! ” și a avut drept scop creșterea rezervelor de sânge din Centrul  Regional de Transfuzie Sanguină Craiova

In cadrul campaniei, „Doneaza si Tu! ”  recoltarea de sange a fost  realizata de personalul specializat al Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Craiova  in conditii de siguranta, folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare s-au  recoltat 450 ml de sange, din care se obtin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a pana la trei vieti omenesti.

Peste 100 de persoane s-au înregistrat pe listele de donatori. Dintre acestea, în urma trierii, 58 de persoane  au fost considerate eligibile din punct de vedere medical şi au donat împreună peste 26 de litri de sânge, cantitate ce poate fi folosită pentru aproximativ 78 de pacienţi.

Beneficiile donării pentru organism:

Sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%.

În urma donării de sânge, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Lasa-ne un comentariu

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.